Pogaduszki

Temat w którym można porozmawiać o wszystkim, z wszystkimi.
Tomek

Pogaduszki

Post autor: Tomek »

Fajnie jest zobaczyć, że użytkownicy wcześniejszego forum się pojawiają :)
W kolejce do aktywacji konta widziałem jeszcze, że Vaee czeka :)
Trzeba tylko kliknąć na link podany w mailu ;)
najgo60

Re: Pogaduszki

Post autor: najgo60 »

Witam !Dostałam link aktywacyjny i jestem z Wami.Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczorku. :)
Awatar użytkownika
Joannap

Post autor: Joannap »

Cześć , :D fajowo że coraz więcej Nas ...
Umieściłam kilka rzeczy na forum więc może trochę rozruszamy się
Oczywiście ja będę pisać jako były opiekun i na szczęście mam już dystans do wielu tematów (alzh)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia Wszystkim :D

ha ,tak "zapaliłam się do pracy " że całkowicie zapomniałam o kilku drobiazgach . Już chciałam wcisnąć post pod postem , ale...
więc : Słuchajcie mam kontakt z właścicielami firm zrzeszających opiekunów -płatna usługa .
Wstępnie wczoraj rozmawiałam z jednym z nich - poprosiłam człowieka aby (bez zbędnej reklamy własnej firmy -bo to nie o to chodzi) zarejestrował się u nas lub napisał mi - dokładnie na jakich zasadach - może przytoczę fragment
"Tylko mam pytania:
czy gdyby była szansa - Mógłbyś tak po ludzku opisać (ogólnie - jaka np.: procedura obowiązuje , na jakiej zasadzie dobiera się opiekuna do chorego . na co zwracać uwagę szukając takowej pomocy etc. .." Człowiek zgodził się bo od razu odpowiedział .

Dlaczego o to pytam doskonale wiem że obowiązują jakieś tam zasady i dla tych co chcą korzystać z takich usług - to cenna informacja bo zwyczajnie za w czasu- bedą wiedzieć co trzeba zrobić i jak zabrać się do tematu

Napiszcie koniecznie czy : On ma zamieścić taką info na forum (czy w ogóle taka informacja powinna być na forum- intuicja podpowiada mi że tak
A ponieważ odbieram go jak człowieka solidnego więc ufam że rzetelnie do tematu podejdzie . Poza tym tak naprawdę odrobinę zna środowisko Opiekunów , a w tym rodziny z chorobą Alzh.
Rzeczy rzadko są takimi, jakimi się wydają, śmietanka udaje krem.
W. S. Gilbert
Za większe dobrodziejstwa większej wymaga się wdzięczności. Kogo Bóg wielkimi darami obsypał, ten Bogu wiele oddać musi
św. Ignacy Loyola
Awatar użytkownika
Bona

Post autor: Bona »

Każda wiedza,wszelkie porady sa jak najbardziej wsazane.Jestem za. :lol:
Tomek

Post autor: Tomek »

Dobry temat został poruszony. Oczywiście rzetelna informacja o sprawach, rzeczach, usługach, które mogą pomóc opiekunom jest jak najbardziej wskazana i takie rzeczy nie będą usuwane z forum. Piętnowane będzie jedynie manipulowanie użytkownikami opisane w temacie:
http://www.alzheimer-opiekuni.pl/forum/ ... p?f=6&t=19.
Awatar użytkownika
Bona

Post autor: Bona »

a co sie właściwie stało z poprzednim forum?Nie wchodziłam tam od jakiegos czasu bo u mojej mamy nie ma kompa i dopiero wiadomośc od Joanny umożliwiła mi wejście tu.
Awatar użytkownika
Joannap

W. S. Gilbert
Za większe dobrodziejstwa większej wymaga się wdzięczności. Kogo Bóg wielkimi darami obsypał, ten Bogu wiele oddać musi
św. Ignacy Loyola
rafal

Post autor: rafal »

Bona pisze:a co sie właściwie stało z poprzednim forum?Nie wchodziłam tam od jakiegos czasu bo u mojej mamy nie ma kompa i dopiero wiadomośc od Joanny umożliwiła mi wejście tu.
Poprzednie Forum było zależne od firmy, firma ta pewnego dnia zamknęła? zlikwidowała? zapomniała? o forum, nie wiemy. Teraz forum będzie zależne tylko od nas opiekunów.
Awatar użytkownika
Joannap

Cześć Wiecie co w sprawach adm . odpisałam na "Bezinteresowna pomoc : http://www.alzheimer-opiekuni.pl/forum/ ... p?f=18&t=9
Pozwoliłam sobie wyjaśnić dlaczego dziękujemy za "bezinteresowność"
W. S. Gilbert
św. Ignacy Loyola
wnuczka

Post autor: wnuczka »

Asiu, jeśli czujesz że tak powinno być to niech tak będzie!
Jeśli trzeba będzie płacić za utrzymanie forum (czasami trzeba jak się przekroczy jakieś limity) to będziemy płacić. Wiedza tutaj zgromadzona jest BEZCENNA! A Ty i najbardziej zaangażowane osoby nie musicie się tłumaczyć ze swoich decyzji!
ODPOWIEDZ