Przedstaw się ...

Informacje o nas samych, dobrych duszach tego Forum.
Przedstaw się, powiedz nam o sobie w kilku słowach.
nata58

Re: Przedstaw się ...

Post autor: nata58 »

Witajcie!
Mam na imię Renata. Jeszcze tak niedawno moja Mama opiekowała się mną - swoim dzieckiem, a teraz nadszedł czas odwrócenia się naszych ról. Trudno mi o tym pisać teraz,więc napiszę tylko -mam 54 lata i opiekuję się Mamą ,która ma 75 lat i nie pamięta jaki jest dzisiaj dzień i czy zjadła śniadanie. Pozdrawiam wszystkich.
rafal

Post autor: rafal »

Witaj wśród nas Renata!
bogusia

Post autor: bogusia »

Witaj Renatko. :)
Awatar użytkownika
malwa

Post autor: malwa »

Witam,
mam na imię Maria. Opiekuję się Tatą (78 lat) - rozpoznanie choroby Alzhaimera 6 lat temu i Mamą (77 lat) - rozpoznanie otępienia naczyniowego w 2012 r. Pracuję zawodowo. Od kwietnia 2012 r. mam opiekunkę, a raczej dwie opiekunki zmieniające sie co 2 tygodnie, które zajmują się rodzicami gdy jestem w pracy. Bałam się, że nie podołam obowiązkom, gdy zachorował Tata, a tu po kilku latach doszła jeszcze choroba Mamy ... Jest trudno, czasami bardzo trudno ..., od czterech lat nie miałam "dnia wolnego". Wiem, że zdaję egzamin, trudny egzamin... z bycia człowiekiem i córką. Mam nadzieję, że wytrwam do końca. Więcej opiszę kiedyś w "Naszych historiach". Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Kochani, życze dużo siły i wytrwałości! ;)
Awatar użytkownika
wirginia

Post autor: wirginia »

Witajcie Mario i Renato w naszym gronie i życzę Wam dużo cierpliwości i sił w kolejnych etapach choroby, zwłaszcza Tobie Mario bo masz dwoje podopiecznych.
daytona

Post autor: daytona »

Witam, mam na imie Beata i mame od kilku lat chorą na aizheimera... chyba już nie daję rady... mam pytanie, czy w Warszawie są miejsca dziennej opieki dla osób dotknietych ta chorobą?
wigi

Post autor: wigi »

Witaj, Beata. W Warszawie napewno są Domy Dziennej Opieki. Musisz poszukać.
daytona

no właśnie...

jedyne które udaje mi sie odszukać to prywatne oddziały opieki dziennej-niestety, poza moim zasięgiem finansowym...
wigi

Post autor: wigi »

Skontaktuj się z Polskim Stowarzyszeniem Pomocy Osobom z Chorobą Alzheimera, W-wa, ul. E. Plater 47, tel. 22 - 622 11 22, e-mail: alzheimer_pl@hotmail.com" target="newWin
Może tam coś Ci doradzą?
daytona

dzieki wigi-zaraz tam napisze i sprawdze w necie w jakim zakresie moga pomóc...
ODPOWIEDZ