Przedstaw się ...

Informacje o nas samych, dobrych duszach tego Forum.
Przedstaw się, powiedz nam o sobie w kilku słowach.
Anka

Re: Przedstaw się ...

Post autor: Anka »

W Warszawie jest Centrum Alzheimera przy Al. Wilanowskiej http://www.dpsca.pl/index.html.
Wiem, że zajmowali się dziennymi pobytami.
karolove

Post autor: karolove »

Witam wszystkich.

Od kilku lat opiekuje się chorym ojcem i mam nadzieje, znaleźć tutaj pomoc i energię do dalszej walki!
Tomek

Post autor: Tomek »

Cześć, w grupie raźniej jak to się mówi.
Mam nadzieję, że znajdziesz tutaj siłę i być może będziesz w stanie czasami doradzić coś innym.
ulla

Re: Przedstaw się ...ulla

Post autor: ulla »

Zaglądałam już na to forum,kiedy miało inną formę. Rady jakie tu znalazłam były bezcenne.Od dwóch lat opiekuję się chorą na AZ mamą.W jednej chwili w związku ze śmiercią brata,musiałam spakować rzeczy mamy,zabrać dwa psy równie wiekowe ,jak mama i zabrać ją do naszego domu oddalonego o 400 km.Pierwsze miesiące to był horror- fizyczny i formalny /procedura ubezwłasnowolnienia/.Bez Waszych podpowiedzi nie poradziłabym sobie ! Dzięki kochani !
Opiekę nad mamą sprawuję wraz z mężem od dwóch lat i chociaż teraz jest już trochę spokojniej to ciągle się boję ,jaki będzie następny dzień.Jestem winna Wam swoją historię i obiecuję ja spisać i podzielić się nią na tym forum .
Tomek

Miło, że w końcu zdecydowałaś się napisać, bo czasami nie wiadomo kto to wszystko czyta i czy komuś jest to potrzebne ;)
Witaj na forum (nie tylko jako "obserwator") :)
alimade

Post autor: alimade »

Tomek - czytamy - i jest to nam potrzebne i bardzo pomocne - a nie każdy ma czas (to sami wiecie) albo POTRAFI powiedzieć, o tym co czuje i z czym się zmaga na codzień
Tomek

Alimade, zdaję sobie z tego sprawę i dlatego przymróżone oko zamieściłem obok tego zdania :)
Jedno to jest czas a drugie to jeszcze siły. Można być na tyle zmęczonym opieką, że ledwo ma się siłę żeby na forum zerknąć.
tuptuś

Post autor: tuptuś »

Witam Was wszystkich :D :!: Mam na imię Kazimierz 56 lat i opiekuję się osobą z Alzheimerem. Sam jestem też na rencie chorobowej od 4 lat .Pozdrawiam Wszystkich
Tomek

Cześć Kazimierzu :) Jeszcze paru opiekunów się tutaj pojawi i będziemy mogli rozmawiać nie tylko o chorobie a jeszcze o piłce nożnej ;)
Witaj na forum :!:
Pamina

Post autor: Pamina »

Witam wszystkich : ) Tak jak wielu z Was opiekuję się moją mamą chorą na Alzheimera. Jest ciężko, ponieważ łączę opiekę i pracę z dojazdem, ale na razie daję radę : )) Pozdrawiam serdecznie : ))
ODPOWIEDZ