Przedstaw się ...
Re: Przedstaw się ...
Witaj, Ewo. Czytaj po kolei wątki, może któryś wyjaśni twoje wątpliwości. Albo pytaj o wszystko, co Cię niepokoi, zawsze ktoś bardziej doświadczony podzieli się swoją wiedza i doświadczeniem. Pozdrawiam.
-
Moja teściowa
Witam,
Mam na imię Ania i od 5 lat opiekuję sie teściową chorą na chorobę Alzheimera. Mam dwoje dzieci 6 lat oraz roczek.
Mam nadzieję że czytając forum znajdę cenne rady i chociaż trochę wsparcia... Bo wspiera mnie jedynie mąż reszta rodziny omija nas szerokim lukiem.
Mam na imię Ania i od 5 lat opiekuję sie teściową chorą na chorobę Alzheimera. Mam dwoje dzieci 6 lat oraz roczek.
Mam nadzieję że czytając forum znajdę cenne rady i chociaż trochę wsparcia... Bo wspiera mnie jedynie mąż reszta rodziny omija nas szerokim lukiem.
Witaj, Ania. Poczytaj forum. Więcej w dziale Nasze historie.
Re: Moja teściowa
Nawet sobie nie wyobrażasz Aniu ile to już razy podobne wpisy były tutaj zamieszczane. Niestety bardzo często opieka przypada na jedną osobę w rodzinie a reszcie jest na tyle wygodnie, że udaje, że problemu nie ma. Witaj i pisz.annakamilak pisze:Bo wspiera mnie jedynie mąż reszta rodziny omija nas szerokim lukiem.
Więcej informacji:
http://www.youtube.com/watch?v=dCp8mztMP8M
http://www.youtube.com/watch?v=dCp8mztMP8M
Witam,
mam 61 lat, opiekowałam się moimi teściami, ojciec zmarł w grudniu 2018 w wieku 91 lat. Teraz jest znacznie trudniej bo to mama mimo, że młodsza jest z alzheimerem. Mieszkamy razem, to ma swoje plusy. Mam czwórkę dorosłych dzieci i jednego wnuka. Jestem emerytowaną nauczycielką. Moje zainteresowania to muzyka szczególnie ostatnio jazz, ciekawostki turystyczne, choć bardziej poznaję świat z książek i internetu, bo podróże mam bardzo ograniczone . Jestem chrześcijanką, mam bardzo pozytywne podejście do życia. Myślę, że zawsze "warto stanąć po słonecznej stronie ulicy."
mam 61 lat, opiekowałam się moimi teściami, ojciec zmarł w grudniu 2018 w wieku 91 lat. Teraz jest znacznie trudniej bo to mama mimo, że młodsza jest z alzheimerem. Mieszkamy razem, to ma swoje plusy. Mam czwórkę dorosłych dzieci i jednego wnuka. Jestem emerytowaną nauczycielką. Moje zainteresowania to muzyka szczególnie ostatnio jazz, ciekawostki turystyczne, choć bardziej poznaję świat z książek i internetu, bo podróże mam bardzo ograniczone . Jestem chrześcijanką, mam bardzo pozytywne podejście do życia. Myślę, że zawsze "warto stanąć po słonecznej stronie ulicy."
Witaj, Gramma. Poczytaj forum. Jakbyś miała jakieś pytania to nie krępuj się i pytaj.
-
I ja się przywitam, też się opiekuję mamą od czerwca 2018 (sama, zostałam z mamą sama - samo życie)
To forum to moja ostoja
bardzo mi pomogło
To forum to moja ostoja
bardzo mi pomogło
wigi pisze:Witaj,
Jeśli Tata potrafi się jeszcze podpisać i w miarę logicznie odpowiada to próbuj załatwić pelnomocnictwo notarialne. Notariusz bez problemu przyjedzie do domu.
Pytaj o co chcesz. postaramy się pomóc.
Jeżeli nie da się załatwić pełnomocnictwa to złóż wniosek o ubezwłasnowolnienie, w tym stanie w jakim jest Twój Tata nie będzie problemu, pozdrawiam
Re: Moja teściowa
Tomek pisze:Nawet sobie nie wyobrażasz Aniu ile to już razy podobne wpisy były tutaj zamieszczane. Niestety bardzo często opieka przypada na jedną osobę w rodzinie a reszcie jest na tyle wygodnie, że udaje, że problemu nie ma. Witaj i pisz.annakamilak pisze:Bo wspiera mnie jedynie mąż reszta rodziny omija nas szerokim lukiem.
Jeszcze jak udają ze nie ma problemu to pikuś, mnie cała rodzina obrabiała tyłek że źle się Mamą opiekuję
-
Witam, chciałabym się przedstawić, mam na imię Beata, jestem na forum pierwszy raz znalazłam to forum przez przypadek i bardzo się cieszę bo będę mogła się troszkę wyżalić i popytać o chorobę Alzheimera którą zdiagnozowano u mojej mamy.Pozdrawiam wszystkich .