Przedstaw się ...

Informacje o nas samych, dobrych duszach tego Forum.
Przedstaw się, powiedz nam o sobie w kilku słowach.
Awatar użytkownika
Dara

Re: Przedstaw się ...

Post autor: Dara »

Dziękuję za miłe przyjęcie.Jesteście dla mnie w tej chwili najcenniejszym źródłem informacji.Tak jak już wspomniałam,opiszę więcej w swojej historii.Myślę,że to wygadanie się bardzo mi pomoże.
cosanostra

Post autor: cosanostra »

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Jeszcze się tu nie przedstawiałam. Mam 23 lata, od prawie 2 lat mieszkam z babcią, u której w zeszłym tygodniu (w końcu) zdiagnozowano alzheimera. Z babcią zamieszkałam ze względu na studia (studiuję wzornictwo przemysłowe), wolałam zamieszkać z nią, pomóc i zapewnić towarzystwo niż wynajmować mieszkanie w tym samym mieście. Decydując się na mieszkanie z babcią, nie wiedziałam co mnie czeka. Od 1,5 roku mieszka z nami również kotka, która ktoś bestialsko wyrzucił do śmietnika, pozostawiając na pewną śmierć razem z tróją jej rodzeństwa - w worku foliowym i trutką na szczury, jeden z kociaków niestety nie przeżył. Kot wprowadził do naszego życia więcej słońca, szczególnie babci, jak na razie nasza Cosa to jej oczko w głowie ;) co zabawniejsze kot nie był w ogóle planowany, to był 'przypadek', nie lubiłam kotów, jestem 100% psiarą. W domu rodzinnym mam 11 letnią, moją największą przyjaciółkę ukrytą w postaci psa. Niestety ze względu na jej gabaryty i przyzwyczajenia nie mogłam jej ze sobą zabrać.

Na forum znacznie więcej czytam niż piszę, na razie raczkuję w tym temacie i nie chce wypisywać bzdur których nie jestem pewna, żeby nie zmylić innych nowicjuszy. Cieszę się, że jest takie miejsce, w którym w chwilach zwątpienia będę mogła wyrzucić swoja frustrację lub obawy, a także przyswajać wiedzę na temat choroby alzheimera.
Inga83

Post autor: Inga83 »

Hej jestem Inga. Jestem zona wspanialego czlowieka, ktorego mama zachorowala na Alzeimera jeszcze przed 50tka. Jestem zupelnie nowa na forum, i od kilku dni czytam post po poscie, aby jeszcze bardziej poglebic wiedze na ten temat. Pozdrawiam
Krystyna

Post autor: Krystyna »

Witaj Ingo, gdybyś mogła opisać przebieg choroby teściowej, jak to szybko się posuwa i w jakim stanie jest teraz? Interesuje mnie to z tego względu,że moja córka zachorowała też bardzo wcześnie, przed 30-ką.
wigi

Post autor: wigi »

Krystyno
Inga tu napisała o teściowej:
http://www.alzheimer-opiekuni.pl/forum/ ... ?f=5&t=514" target="newWin
docia68

Post autor: docia68 »

Witam mam na imię Dorota mam 37 lat pochodzę z województwa mazowieckiego
Forum te znalazłam przypadkiem kiedy szukałam wiadomości na temat chorób demencji
Mam mamę która jest chora na demencję ma 65 lat ,przyznam się że nie radzę sobie z tą chorobą i jej przebiegiem oraz wrogością jaką napotykam ze strony mojej mamy
Cieszę się że znałam to forum i będę mogła się z kimś podzielić tym wszystkim co duszę w sobie i co leży mi na sercu jak również znaleźć tu pomoc i rady co dalej robić bo przyznam że jestem zdezorientowana
Nie wiem wiem w jakim dziale mogę o wszystkim opisać bo wiem że tutaj tylko się przedstawiamy poproszę o radę was forumowicze kochani
pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
wirginia

Post autor: wirginia »

Witaj Doroto :)
Swoją historię możesz opisać tutaj
Pauluse

Post autor: Pauluse »

Witam!
Jestem Paulina i opiekuję się od dwóch lat chorym na Alzheimera dziadkiem, lat 77. Babcia żyje, lecz nie ma tyle siły co dawniej, więc przeprowadziłam się do nich, zarabiam zdalnie z domu (pracuje niestacjonarnie przy kompie) a w międzyczasie zajmuje się dziadkiem. Mam 25 lat, narzeczonego, lecz obecnie całe swoje siły skupiam na dziadku. Tak bardzo go kocham że nie waham się żyć w ten sposób...
Malwa-87

Post autor: Malwa-87 »

Witajcie. :D
Mam na imię Malwina, moja babcia ma 87 lat i w poniedziałek (11.05) stwierdzono u niej Alzheimera.
Trafiłam tutaj, ponieważ chcę pomóc babci, ćwiczyć z nią jej pamięć. Chcę zrobić wszystko co w mojej mocy, aby jej pomóc. Jestem jej to winna, ponieważ całe życie z nią mieszkam, wraz z rodzeństwem i rodzicami.
piratzwyspy

Post autor: piratzwyspy »

Witam jestem Darek, opiekuje się moją babcią ma 78lat

deska Tarasowa Toruń
Ostatnio zmieniony sobota 30 sty 2016, 12:30 przez piratzwyspy, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ