Zaglądam na Państwa forum od dość dawna, miałam zapisany inny link do forum, jednak dzięki google udało mi się na szczęście znaleźć pod nową domeną
Chciałabym uzyskać od Państwa poradę (opinie) dotyczące leku. Moja babcia (88lat) choruje od 5 lat, do tej pory przyjmuje plastry exelon (wcześniej mniejsza dawka, od półtora roku 9,5mg). Niestety od czasu refundacji, plastry nie kosztują już ok. 60zł, a 260zł. Neurolog przepisał jakiś czas temu lek ebixa, zachwalając go mocno. Nie znalazłam jednak nigdzie opinii w internecie na temat tego leku, a cenowo jest podobny do exelon'a.
Czy ktoś z Państwa bardziej doświadczony mógłby podzielić się informacją co do tego leku (ebixa)?
Dodatkowo mam pytanie/prośbę. Od razu przepraszam, że nie opiszę dokładnie o co mi chodzi, bo niestety nie pamiętam treści: na "starym" forum (pod inną domeną), była kiedyś poruszana kwestia, tzn. ktoś pisał, że chora osoba ostatnio chodzi pochylona i była udzielona porada, aby włączyć jakieś dodatkowe leki (witaminy?). Może ktoś z Państwa będzie kojarzył o co chodzi
Od jakiegoś czasu (2 tyg) moja babcia chodzi bardziej zgarbiona i wykrzywiona jakby na prawą stronę.
Będę wdzięczna za pomoc i porady.
pozdrawiam