chyba coś ze mą nie tak
chyba coś ze mą nie tak
Witam, moja 71-letnia teściowa choruje na AZ. na codzień zajmuje się nią teść, 74-letni pan. Ja jestem z doskoku, w soboty albo podczas wyjazdów teścia, pracuję od rana do wieczora, wracam zmęczona i nie mam siły lecieć na drugi koniec miasta, aby zająć się teściową. Oprócz mnie są jeszcze dwie synowe, zawsze z wykrętami. A ja jestem już chyba nienormalna: po wykąpaniu mojej teściowej czuję na sobie jej zapach, nie pomaga szorowanie, krem i balsam. Ja zwyczajnie czuję ten zapach, wszędzie mi on towarzyszy; nie mogę spać, nie mogę jeść. Koszmar.Teściowa nawet nie pamięta mojego imienia, ale ciągle chce być blisko mnie, tylko mnie słucha. Chodzi za mną krok w krok, nie mogę nawet położyc się na chwilę, bo zaraz mnie trąca mowiąc, że chce do domu (a jest u siebie). Najtrudniej jest mi ją wyciągnąć z wanny po kąpieli: fizycznie nie daję rady, a ona nie rozumie co do niej mówię. Mój mąż nawet jej nie dotknie, bo to kobieta. Zasugerowałam wynajęcie pani na 2 godz. dziennie, aby wykąpała teściową, przebrała w czyste rzeczy, chwilę pospacerowała. Niestety, panowie nie zgadzają się na takie rozwiązanie, bo to przecież kosztuje. Wiem, że jestem wstrętna, a może tylko nienormalna?
Re: chyba coś ze mą nie tak
Niestety, panowie nie zgadzają się na takie rozwiązanie, bo to przecież kosztuje
no to niech wszyscy zrzucą się po "kilka" zł
ale przecież przysługuje pielęgniarka środowiskowa - musisz to uzgodnić z przychodnią, do której należy teściowa, możesz także mieć z MOPS-u pielęgniarkę, tutaj nie bardzo się orientuję co one mogą robić w ramach swojej pracy - ale można za nieduże pieniądze dopłacić
poza tym - jesteś normalna - tylko za dużo obowiązków na jedną osobę.
no to niech wszyscy zrzucą się po "kilka" zł
ale przecież przysługuje pielęgniarka środowiskowa - musisz to uzgodnić z przychodnią, do której należy teściowa, możesz także mieć z MOPS-u pielęgniarkę, tutaj nie bardzo się orientuję co one mogą robić w ramach swojej pracy - ale można za nieduże pieniądze dopłacić
poza tym - jesteś normalna - tylko za dużo obowiązków na jedną osobę.
Są takie specjalne siedziska do wanny. Można wtedy kąpać starszą osobę na siedząco. Tak zresztą łatwiej jej potem z wanny wyjść.z-gaga pisze: Najtrudniej jest mi ją wyciągnąć z wanny po kąpieli: fizycznie nie daję rady, a ona nie rozumie co do niej mówię.
Potwierdzam. można je zamówić przez internet albo w specjalnym sklepie.
Bywają też w promocji np. w Netto...